Trötter

Oj vad trött jag är idag! Sömnbristen de senaste dagarna tar ut sin rätt... Idag får det bli tidigt i säng minsann!
Har varit vaken alldeles alldeles för länge i helgen som gick. Fredagen va det en massa babbel på msn och sedan fastnade jag i en bok och läste till halv fyra, lördagen va det ännu mera babbel på msn och sedan telefon till klockan va över 4, söndagen blev det telefonprat igen till sena natten och jag släckte nog inte lampan förrän klockan va över 2...

Inte undra på att jag satt och somnade till på jobbet idag! Det har varit en grymt trist dag på jobbet! Typ ingenting att göra, bara sporadiska telefonsamtal och några bokningar på hela dagen.. Tyckte att vi kunde stängt tidigare men icke! Det var bara att sitta av tiden kändes det som.
Hade iallafall sällskap på datorn hela dagen och tur va det! *ler* Det piggar ju upp!!!

Hämtade Elias hos mormor och morfar och brorsan med familj va där oxå, bruna som pepparkakor efter sin julsemester på Teneriffa! Lille Gustav är så gullig och gosig och nästan alltid glad!

Elias va totalt slut efter att ha varit hos mormor och morfar i 2 dagar och somnade i bilen på vägen hem! Det kan passa rätt bra för jag har själv lagt mej i sängen och ska snart ta på mej pyjamas och lägga mej och läsa och sova jag oxå!

Imorgon är den sista dagen detta året... en summering kommer jag försöka få till imorgon och jag måste säga att jag ser fram emot det nya året och vad det har att erbjuda! Jag hoppas att livet blir lite lättare och att jag kan hitta kärleken och mej själv!!!

Ja mer om det blir det imorgon... vad jag ser fram emot, vad jag förväntar mej och vad jag längtar efter!


Mina vänner!

Jag måste vara en av de rikaste i världen som har sådana underbara vänner!

Ni är mer värda än allt guld i världen.


Jag har många vänner i mitt liv och ni är alla lika värdefulla! Jag är så glad att få ha er som vänner och ni betyder allt för mej! Ni är mitt liv!

Jag är så lyckligt lottad som fått lära känna sådana fantastiska personer som funnits där för mej och som finns där för mej alltid!

När allt känns som om det kommer gå åt helvete så finns ni där, när solen skiner och livet leker så finns ni där!

Ni ställer alltid upp för mej i alla väder! Det finns många av er som jag inte pratar med så ofta men jag vet var ni finns och jag hoppas innerligt att ni vet var jag finns också! Jag vill vara där för er så som ni är där för mej.


Att få skratta med mina vänner, uppleva roliga saker med mina vänner, bara vara med mina vänner, dansa med mina vänner, prata och diskutera med mina vänner, gråta med mina vänner, bara finnas tillsammans med mina vänner, det är livet!


Ni är alla unika och magiska!


Det finns dagar då livet inte vill som jag vill och då finns ni där, ni kan läsa av mig och hur jag mår utan att jag egentligen behöver säga många ord. Men jag säger ibland många många ord och då finns ni där och lyssnar!


Det finns dagar när livet är precis som jag vill och då finns ni där och delar glädjen med mej. Vi skrattar tillsammans och njuter av livet!


Jag har lärt mej en viktig sak i livet och det är att ta tillvara på mina vänner, jag måste få säga själv att jag är bra på att behålla de vänner jag har! Jag vet med bestämdhet att för resten av mitt liv så kommer ni alla mina vänner att vara så betydelsefulla för mig och om jag någon gång glömmer bort att tala om hur viktiga ni är för mig så påminn mig!

Jag har lärt mig att prioritera och kommer alltid att prioritera mina vänner väldigt högt! Jag trillade till marken och trodde att jag aldrig skulle kunna resa mig igen, jag kände mig liten och ynklig och svag men med Er hjälp så har jag tagit mig upp och blivit en starkare person! Allt tack vare Er!!! Vad vore jag utan alla mina bästa vänner?


Tack för att ni finns, tack för att ni är mina vänner, tack för att just ni är ni! Det är för att ni är de som ni är som jag älskar er av hela mitt hjärta!!!


Jag lovar att jag aldrig glömmer bort er och vad ni gör för mig!!!!




En blivande Röglespelare bland annat...

Igår var en härlig dag trots att jag bara sovit få timmar! Men att jag sovit bara några få timmar gjorde absolut ingenting då jag hade en riktigt trevlig natt med ett nästan 4 timmar långt telefonsamtal med min "Norge Mattias"! Vi pratade om allt och lite till och vi t.o.m borstade tänderna tillsammans fast det är så många långa mil mellan oss! Det var väldigt roligt och härligt att få en röst till alla de ord vi har utbytt på msn under många månader! Det blir en helt annan sak när man får en röst till orden som skrivs! Nu kan jag i orden höra rösten och hur han betonar vissa ord! Han är en fantastisk person trots att jag aldrig träffat honom!

Han har fått en del av mitt hjärta och jag hoppas att han kommer finnas där länge och alltid! Efter nyår åker han till Barents hav i 1-2 månader och det kommer vara så tomt när jag inte får skriva med honom!! Ser fram emot den dagen vi kommer träffas!!!  

Igår var jag och Elias tillsammans med nästan hela flocken från Åsljunga i Åstorp och åkte skridskor! Helene valde att följa äventyret från sidan av isen medan Jag, Elias, Mårten, Nicolina, André, Didrik och Olivia åkte runt runt runt! Det var premiär för Elias och hans mamma var stoltare än vad ni kan förstå!
Jag blev så imponerad av denne lille kille som först när han kom ut på isen var som en liten Bambi på hal is, som hängde över en hockeyklubba och vinglade medan vi skiftades om att hålla honom uppe. Han gav upp efter en stund och vi fikade lite varm choklad, lussebullar och pepparkakor och sedan var vi ute en sväng till och då gick det SÅ bra! Han åkte genom att hålla sig i en kon och med jämna mellanrum satte han sig och kramade runt konen och vi fick putta så hög fart vi kunde över isen medan han skrattade och hojtade! Plötsligt så reste han sig själv  från isen och åkte iväg utan konen... eller åkte... han "gick" fram på skridskorna men så duktig! Alldeles varm i hjärtat blev jag!! Min fantastiske lille kille!!! Jag ser en framtida Röglespelare framför mej! *ler* Han strålade som en liten sol och han hojtade på sina kusiner hela tiden som mer än gärna hjälpte honom! De är bara så fantastiska! Älskar er!!!!!  

       


        

 På kvällen var det kalas för Daniel som fyllde 34 år, han hade sagt på morgonen att "usch, nu är jag inte längre 33 år"... hahaha! Men man blir ju inte äldre än man gör sig!!! Riktigt trevligt med supergod middag, rådjurssadel, hasselbackspotatis och kantarellsås och ratatoille och Karins superba Cheesecake till efterrätt!  

Eftersom det varit jobb för min del idag så skjutsade jag hem Elias till mormor och morfar igår kväll där han spenderat dagen och ska göra det imorgon oxå! Han och mormor satt och åt frukost och tittade på Teskedsgumman när jag ringde och sa God morgon! MYS!!! 
Ikväll stannade han kvar och ville sova hos dem igen. Jag va kvar där tills det va nästan läggdax för min knatte och hade en myskväll!

Min kväll blev sen även igår, tanken var att jag skulle sovit i Strövelstorp jag oxå men eftersom det var sista chansen att få prata med Mattias så sov jag hemma. Vi chattade och pratade sedan en timme i telefon och natten blev sen! Ligger efter en del med sömnen men det finns flera saker som ger mej energier, goda energier!!!  

Idag ska jag verkligen försöka att gå å lägga mej i tid... säger jag nu när klockan närmar sig 23...

Det kom två mms till mej på telefonen tidigare idag och det var fantastiska Linda som mmsade bilder för smakråd om vilken väst hon skulle köpa! Tänk att få va smakråd över telefon, härligt! Denna underbara Linda är helt enkelt bäst! Vi är så grymma tillsammans!!!  Du betyer allt för mej vännen, glöm aldrig det!
   

Grubbleri

Jag har träningsvärk idag!!!! Är det från ridningen igår eller från karaokekvällen??? Tror att det är från ridningen faktiskt!
Det var verkligen riktigt roligt att hänga med systra min och rida en sväng men visst var det lite pirrigt! Hästen Taco tyckte det var lite märkligt med en ovan ryttare och systern stående med kryckan vid sidan om och pappa med kameran i högsta hugg!
Vi skrittade runt runt runt i ridhuset och bytte håll och skrittade lite till och sedan provade vi på att trava oxå och för varje gång gick det lite fortare... Plötsligt tyckte han att vi skulle galoppera oxå så han tog två språng men saktade av sen igen!



Nästa gång vilket jag hoppas blir rätt snart så hoppas jag att vi kan rida på ridbanan utomhus istället för där är lite mer plats!!!

På kvällen igår hade vi girls night, jag Linda och Anna! Vi åt smarrig middag och hade grymt kul med karaoke!!!
Vi sjöng allt allt allt och till slut va vi så hesa att vi mest kraxade... hahaha!



Grannarna här har varit skonade från högljuddheter från min lägenhet men igår fick de stå ut med skönsång halva kvällen och natten! Men ingen ringde på dörren så jag blir nog inte vräkt hoppas jag! Aja en gång nån gång då och då är ju inte hela världen!



En ljusstake fick funka som mikrofon för mej eftersom det bara fanns två med i karaokekitet!

Goda drinkar blev det, både för mej och Linda med alkohol och utan för Anna som skulle köra hem!
Linda blev sliten och ville inte gå ut på stan så då hamnade vi i sängen och hon somnade medan jag skrev med min "norgevän" Mattias! Länge och väl skrev vi om livet och allt annat gott och blandat! Har blivit beroende av att skrivas med honom och kommer sakna megamycket när han ska ut på havet i två månader!!!

Imorse vaknade vi tidigt Linda och jag, låg o pratade mellan 7 och 8 och sen somnade vi om och vid 11 vaknade jag igen! Vi tassade ner till Espresso house för en supergd frukost med räkmacka och varm choklad och lite mellandagsrea!
Hela eftermiddagen har jag spenderat i sängen sen halvt sovande och helt sovande och sen hamnade jag i soffan där jag befinner mej nu...

Har lite grubbleri i huvudet idag och fick tråkigt sms! Jag skrev för ett tag sen att jag ska sluta lägga energi på fel saker men jag lär mej aldrig!!! Eller någon gång ska jag lära mej!!!! Jag ska försöka iallafall!

Imorgon kommer min knatte hem och det ska bli härligt! Vi ska leka med hans julklappar och ha en mysig eftermiddag och kväll tillsammans!!! LÄNGTAR efter honom!!!!




Juldagen och julen är över!

Japps, nu e julen över, eller själva julafton iallafall! Rätt skönt att inte ha tusen saker inplanerat som det varit i alla år, flänga hit och dit och överallt... Visst är det fantastiskt kul att träffa alla nära och kära men det kan bli för mycket oxå...

Nu ska jag iallafall ta mej ur sängen, äta frulle och susa iväg med systra mi till stallet och ta en ridtur, spännande!!!

Nu va det jul igen

.... å nu va det jul igen!

Jahapp, då var julafton avklarad och det är ett helt år till nästa gång!
Har haft en okej dag men saknat min knatte! Drömd om honom i natt och skulle klappa på honom i sängen här intill men han va ju inte där... :-(

Tog en lugn morgon och sedan kom Carina Jonna och Hanna på lite julbrunch och vi gav varandra våra julklappar! TACK TACK!
Slappade lite och babblade med Norrland och slappade lite till och gjorde mej klar å drog hem till Strövels. Satt vid Kalle men kollade knappt, snackade mest med syrran!

Vidare till min kusin där vi va samlade, mina föräldrar och syster, moster och man, kusin och hennes man och deras tre barn!
God julmat, den första för i år faktiskt och det var så gott med allting! Sill, ägg, jansson, grönkål köttbullar prinskorv rödbetssallad, bröd halv starköl, lättöl, julmust mera julmust och mera julmust ris a la malta, julgodisar mera julmust och nån mer bit choklad!

Tomten hittade minsann til Billesholm oxå å jag fick fina presenter!!!

Ska jag säga en sak...

Jag e glad att julafton e över! Nästa år har jag min knatte hos mej igen och då får jag nog en annan julkänsla! Idag har den inte funnits där riktigt!

Årets julklappar blev trumpinnar som spelar när man viftar med dem i luften och Berts fräckisar! Alla testade trumpinnarna tror jag och vi läste i Berts fräckisar... men ingen ville läsa högt!
Skrattade så tårarna rann och jag skickade iväg ett mess till Norrland oxå...

Vi har haft smskontakt å snackat typ hela dagen! E bra sugen på att åka dit å bara partaja loss och ha roligt! Åka skoter, festa järnet och bara vara! Få lite vinterkänsla! Ska minsann fråga chefen om jag får ledigt den 2e och den 5e för då tror jag minsann att jag åker!!!! Kanske aningen galet men va fan, jag lever bara en gång och jag känner att jag vill LEVA LIVET!!!



Dan före dan...

Jahapp, om några minuter är det alltså julafton! Å här sitter man, ensam i lägenheten! Så tyst och tomt och det känns helt enkelt inte alls roligt att behöva vara ensam hela dagen imorgon när det är julafton! Ska hem till mina förädrar och kolla Kalle Anka och sen blir det julfirande hos min kusin med familj på kvällen. Visst, det blir säkert trevligt men jag har verkligen ingen julkänsla alls! Den försvann när jag lämnade av min son hos pappan hans ikväll...

Fick höra idag att jag inte skrivit på flera dagar, en hel vecka faktiskt och jag har egentligen haft en hel del att skriva men jag har helt enkelt inte orkat!

Hmm... så vad har jag gjort då???
Jag har legat hemma och haft huvudvärk, kollat på Mamma Mia vilket var en helt fantastisk film, packat in alla julklappar, jag och min älskade knatte pinnade iväg och köpte julgran och klädde den i torsdags. Gissa om han var stolt som en tupp när han fick hjälpa mej att bära hem granen! "Mamma, jag är väldigt stark"!!!
Han fick sätta stjärnan i toppen och det vill han gärna stoltsera med att han gjort och han har pyntat den så fint! Min älskade gosse, vi har haft mysiga dagar tillsammans även om vi bråkas lite emellanåt. Två bestämda viljor gör att det kan slå blixtar och dunder och smällas i dörrar! Men han är och kommer alltid vara min allra bäste lille kille, han brukar säga, jag är i ditt hjärta mamma!

   



Elias och jag älskar att dansa loss i köket! Vi får våra ryck och hoppar och dansar och spelar hög musik! Grejen e den att om någon från huset intill tittar in i vårt kök så ser de bara mej stå där å dansa och hoppa runt! Elias syns ju inte där han skuttar runt! Hahaha, har tänkt det flera gånger att de måste tro att jag är lite galen som rockar loss sådär! Men det bjuder jag på!
Feliz Navidad har vi dansat och sjungit till nu i jultid och Elias sjunger med! Han är så underbar!!!!

Mer som vi gjort... i lördags va jag hundvakt till Douglas hela dagen och vi hade mys han och jag. Vi lyckades pricka in regnet båda långturerna vi var ute på... Men det var skönt med frisk luft! Lite vatten har ju ingen dött av?!?!
Igår kom Elias hem igen efter att ha varit hos pappa sin över helgen och då var vi ner på stan och fikade med Linda, mys mys mys!!!
Elias fick sig en ishockeyhjälm och skridskor e fixade så nu ska vi åka skridskor så det ryker! Vi får väl se hur det kommer att gå men övning ger färdighet!!!
Han var väldigt noga med att det skulle vara en hjälm med galler! I höstas träffade vi på Mario Kempe (fd Röglespelare) som hade sytt vid näsa och mun och nyfiken som Elias är så frågade han honom vad han gjort! Han svarade så bra då att han hade fått en puck i ansiktet och att det är väldigt viktigt att ha galler på hjälmen om man ska spela ishockey! det sitter kvar hos Elias fortfarande så det var ju klart att han skulle ha en hjälm med galler! Det är ju dessutom bra om han ramlar för då har han ju tänderna i behåll!!!

Idag har vi haft julmys här hemma på dagen, i morse hade tomten lagt flera små klappar i julstrumpan och Elias rev och slet och blev så glad för sina presenter! Vi åt en härlig frukost och sedan öppnade han sina paket som låg fint under granen! Han blev överlycklig för sin fjärrstyrda bil som han jagade mej med runt i lägenheten!

Kvällen har vi spenderat i Åsljunga hos älskade familjen Richardson med julmys och god mat och gott sällskap och ännu fler julklappar!!! TACK TACK TACK! Ni är helt enkelt bäst! Glöm aldrig det!

Sedan var det dax att lämna av knatten hos pappan hans och då fick jag en underbar kram av älskade vännen Mårten!!! Så härligt att träffa honom igen, e ju ända sedan i somras!

Å nu sitter man då här, nu har det hunnit bli julafton och jag ska ta och sova sova sova länge imorgon hoppas jag!!!

Förresten... lite annat kul har ju oxå hänt men det får vi ta en annan gång...

GOD JUL önskar jag!!!

Julstök...

Idag har varit en bra dag!!! Slutade tidigare för jag skulle på utvecklingssamtal på dagis men tog en promenad med kära "systra" min, Carina!
Vi gick längs ån och där e vackert till och med nu när det e grått och tråkigt ute...  Tänk att få gå där och hålla handen med någon man håller kär!!! That would be so lovely!!!

Iallafall min knatte e så klart fantastiskt duktig och han e smart och bra på alla sätt och vis! Målet är att fånga hans intresse mera för att få honom att vilja lite mer... Han vill bara när han själv vill för han har väldigt mycket egen vilja. Undrar var han har fått det ifrån???
Jag kan inte förstå det alls då jag har min egen vilja kvar jag!!! *ler*



När vi kom hem åt vi middag och sedan bakade vi pepparkakor med tomteluvor på och julmusik! Vi pausade emellanåt och dansade loss lite i köket!
Har tänkt på det ibland att om någon granne tittar in i mitt kök så ser de inte Elias utan ser bara mej hoppa runt och dansa som en tok... Men det bjuder jag på! Idag var det ju ännu mera uppvisning eftersom jag hade tomteluvan på!!! 



Sedan blev vi friserade både knatten och jag av Philippa, han blev så klart ännu sötare!!! Han ville ha tuppkam iorgon på dagis så det får vi ju fixa till!!! 

Min dator har varit upptagen hela kvällen av Philippa som planerar för en fest, full aktivitet, tänk vad härligt när man själv var i den åldern!! 

Jag har skrivit några få julkort, har ju tappat bort alla julkorten jag köpt så det blev bara skrivet några stycken! Så ni som inte får om ni läser detta vet att det beror på att jag slarvat bort mina julkort och det är inget personligt alls!!! Jag ska skriva samman ett julbrev som jag ska skicka via mailen istället!!!

Ja jag har ju gjort lite mera julgodis oxå, Wienernougat och vit choklad med kokos och rom i! De blev riktigt smarriga!! Nu har jag julgodis till mer än ett kompani men ajg ska ju ge bort en hel del i julklapp e tanken!!!

Nä nu ska jag ta å skrivas lite med en av mina favvisar!!! Du vet vem du är! 


 

Min fantastiske stjärngosse!

Idag har jag varit på luciafirande på Elias dagis, det är så fantastiskt att se dessa små knattar komma där sjungandes luciasånger med ljus och lyktor tomtar och lucior och en liten sjtärngosse, den finaste av dem alla, MIN SON! *stolt mamma*



      

Han är bara så söt mitt lilla hjärta och han vinkade på mej när han såg att jag tog kort på honom. Han blev så glad att mormor och morfar va där och Helene, Didrik och Olivia och Johanna var oxå med! Allihopa tittade vi på Elias mest och tyckte så klart att han var sötast på stället!
De är så söta allihopa, de små små knattarna som satt i vagnarna påbultade med kläder så de såg ut som små michelingubbar som knappt kan röra sig! De sjön så fint allihopa och var så duktiga!!!



Helene och gänget följde med hem och vi kockade lite middag här så att vi alla blev mätta i magen!! Så härligt att ha dem här! Älskar er!!!!

Jag och Elias hade planerat att vi skulle läsa om Pettsson och Findus firar jul men efter halva sagan sov min lille knatte gott!

Har pratat med min fantastiska Madde idag, Bästaste Madde, saknar dej!!! Det var länge sen vi pratade så vi pratade slut på ett telefonbatteri och halva andra batteriet innan vi kände att vi kanske skulle avsluta och få gjort något mer ikväll... Men vad härligt att prata med dej Madde!!!!

Nu sitter jag här med tusen och en tankar i huvudet och försöker att släppa dem, inte lägga energi på det och jag tänker nog inte lägga mer energi än bara någon minut till max... blir bara så trött för jag fattar inte vad det e som e felet??? SUCK är det enda jag kan säga!!! Jag tycker att jag kan få en ordentlig förklaring iallafall men nähäpp, jag är väl inte nes värd det och då är det inte värt någon mer energi för jag är värd så mycket mer än det!!!!
Hade en tanke om lunch imorgon men det lär ju inte bli... får skita i lunchen helt enkelt och bara dra direkt på utvecklingssamtal med knatten och sen hem och baka pepparkakor!!!

Blir bara så frustrerad och matt av allting att jag blir så trött att jag fan inte pallar... SUCK SUCK och ännu mera SUCK!

Ja ja, det e väl bara att gå vidare och fortsätta livet som jag lever så gott jag bara kan!!!

Sköna söndag...

En skön dag med min lille intensive son! Vi hade en mysig frukost med tomtegröt och vi tände tredje ljuset i adventsljusstaken!
Sedan var det dax för lite julklappspyssel men det kan jag ju inte berätta mer om här och nu... men fint blev det iallafall och Elias var stolt som en tupp!!!

Jullådorna kom upp från källaren och Elias rum förvandlades till Tomteland med mängder av tomtar i alla de former! Själv ska jag försöka att damma av min hylla och pynta till lite här i vardagsrummet oxå så att vi får lite mer julstämning!! Det svåra är dock att veta var man ska göra av med sina andra saker under tiden... jag är ju en samlare så jag har inte så mycket plats i mina skåp!!! Men det ska nog ordna till sig!!

Min kära lillasyster fyller 21 år idag, jag hade lagt ner mitt kamerafodral utan kamera så det blev inga bilder men jag tog med mina föräldrars kamera så ska se till och få kopierat över de bilderna såsmåningom...

Vi hade lite lilljul oxå då det inte finns så många andra dagar  innan jul som vi kan träffas hela familjen så det delades ut lite paket. Jag fick en tomte till mitt luciatåg och kom just på att jag glömde att få ljus, får ringa och påminna mamma min om det imorgon!!

Nästa gång någon kommer till mej och vill dricka whisky så kan jag bjuda på det i whiskyglas och inte snapsglas som förra gången... fick fina glas av bror min och hans fru!
Elias fick många fina paket och han var så uppe i varv... han har så mycket energi den lille krabaten!!! Fantastiskt men när hans mamma är trött så blir det lite jobbigt ibland! Man har ingen att lämna över till utan det är bara att vara mamma!!

Det är så fantastiskt härligt när vi lägger oss i sängen och läser en saga, han klappar mej på¨kinden och jag sjunger en sång för honom och vi ligger där och myser en stund! Min underbara lille pojke!
Imorgon ska han vara stjärngosse på dagis och jag kommer vara så stolt över honom för han kommer vara den finaste stjärngossen där är! Mormor och morfar kommer, Helene och Didrik och Olivia kommer oxå och så Martin och Linda så klart. Vi blir ett helt gäng som kommer stå och beundra Elias och de andra små charmtrollen när de sjunger luciasånger för oss!!! Mysigt mysigt!!!!

Nähäpp, ska man ta ett sista ryck innan kudden kallar och få något gjort här denna sena söndagkväll...

En sak... jag har tagit ett beslut, jag ska inte skicka så många julkort i år. Hade köpt massor av julkort men nu hittar jag dem inte så jag har köpt några stycken som jag ska ta och skriva imorgon kväll och skicka iväg... sedan får jag väl dras med lite dåligt samvete för att jag inte skickar till alla jag får av men jag tänkte att jag mailar dem istället eller skickar ett sms och önskar god jul... Jag hinner inte med och jag har inte energi och ork att skriva 30-40 julkort som jag brukar göra annars!!

Jag ska se om jag lyckas få till ett fint julkort med en bild på Elias i tomteluva som jag man maila iväg... Ännu ett måste och jag orkar inte med alla dessa måsten! Jag har alldeles för många sådana och det enda jag vill är att bara vara, lära mej att bara vara och kunna njuta av det utan att tänka på allt jag borde ha gjort oc inte gjort.. Ja ja, någon gång ska jag väl lära mej hoppas jag!!!

En skön lördag!

Idag har varit en riktigt skön dag! Jag har ingen ångest alls över att vi inte har hunnit med det jag hade tänkt att vi skulle ha gjort! Det finns en dag imorgon oxå...

Vi hade en lugn skön morgon med frukost vid tv:n och sedan blev det en sväng till stranden med Carina och Hanna! KALLT va det så att känselen i fötterna försvann. Att jag inte tog på mig ordentligt... *skakar på huvudet*
Men vi hade en mysig stund! Elias och jag plockade snäckor och vi satt och fikade och tittade ut över havet!!!



I eftermiddag tog vi en stunds vila och sov gott båda två och sedan fick läst klart min bok, Livets aviga och räta! En riktigt bra bok! Jag är så glad att jag har kunnat läsa den, jag har inte kunnat koncentrera mej på att läsa på länge så det känns riktigt bra!!

När vi åkte från stan kryllade det av poliser och jag kom på att brorsan jobbade i Ängelholm idag inför Rögles match. Vi ringde honom och åkte och träffade honom en sväng så att Elias fick ta ett litet snack och vi fick provsitta polisbussen! 
Elias var imponerad så klart och ännu mer imponerad när en annan polisbuss kom körande med 8 stycken poliser som alla vinkade och blinkade med blåljuset på oss! Var det till Elias eller till mej tro?!?!? *skrattar*



Vår plan var att vi skulle pynta med tomtar idag och baka pepparkakor men vi har varit trötta, eller jag har varit trött så vi har bara tagit det lugnt, ätit pizza och lördagsgodis och bara myst hela kvällen! Min älskade lille pojke är så fantastisk, han bråkar med mej en del men ändå är han den mest fantastiska lille varelsen!!!
Nu sover knatten och jag fortsätter att slappa och ta det lugnt, ska försöka sova tidigt!

Önskar så idag att jag kunde få en kram av någon, någon som ville hålla om mej och tala om för mej att han tycker om mej!!! Närhet och beröring saknar jag enormt just nu!!!
Men där, någonstans står HAN och väntar runt hörnet... jag ska bara inte skynda och leta för mycket för då kanske han gömmer sig!!!


 

Funderingar en fredagkväll

Fredagkväll och mys med min knatte! Så härligt att hämta hem honom från dagis, laga middag tillsammans med min lille hjälpreda och mysa tillsammans vid tvn! Han är fantastisk!! MIN ÄLSKADE LILLE POJKE!

Idag har varit en dag som alla andra på jobbet, skönt att det va fredag, skönt att det är helg!!! Skönt att jag och Elias inte har någonting inplanerat imorgon mer än att vi ska vara hemma och mysa och fixa! Vi ska plocka fram tomtar och julpynta och vi ska baka pepparkakor och pyssla lite!

Idag fick jag höra en ny röst, en röst som inte lät som jag hade tänkt mej alls men det var iallafall ett trevligt samtal, kändes som att vi känner varandra på något vis trots att vi inte gör det alls egentligen! Hoppas höra den rösten igen och även få ett verkligt ansikte till rösten i telefonen!!

Jag vet inte hur jag tänker om jag tänker och vad jag tänker men något är det iallafall!!!

Jag måste säga att jag är lite stolt faktiskt för jag sade ifrån när jag fick telefonsamtal idag. Jag sa vad jag tycker om hur det fungerar i sjukvården... Jag är besviken och frustrerad och hon förstod mej! Jag sa att det inte har med henne att göra eller med vårdcentralen att göra men att jag som person blir besviken och frustrerad. Det känns som att har man bara fått medicin så ska allt lösa sig, då är det inte så bråttom med resten. Men medicinen är ingen lösning, det är en tillfällig lösning men jag behöver ventilera mina tankar och funderingar på livet och allt som är. Jag behöver bygga på mej själv och min självkänsla och det behöver jag hjälp med!
När man sedan får besked att det är upp till 6 månaders väntetid då blir man mer än lite frustrerad...

Men jag ska nog få ordning på mig och mitt liv jag oxå, JAG LEVER och jag lever livet så gott jag bara kan!

galet med klappar!

Har varit och köpt klart mina julklappar idag och det känns riktigt bra! Fick handlat bra bra saker till de som jag hade kvar! Kanske ska jag köpa på mej nåt mer till Elias men det får jag se, ska kolla lite vad jag har redan och se sen... Men i övrigt är jag klar! Nu är det då det där med att alla julklapparna ska slås in i fina papper...



Det tar sin tid och det har tagit bra med energi att shoppa efter jobbet idag och jag har varit lite upp å ner så jag vet inte om eller hur jag ska orka göra det ikväll! Funderar på att låta det vara och göra det lite nästa vecka när Elias somnat istället, bara lägga mej i soffan å uggla och kolla lie tv och sen lägga mej i sängen och fortsätta läsa min bok!

Visst kan man väl får göra det en torsdagkväll som denna???

Galet idag, har haft konstiga tankar idag, fattar inte hur jag kan få sådana tankar i huvudet egentligen! Eller det började igår när jag tog fram Jill Johnssons julskiva från i fjol... En låt där gör så ont och tårarna rann när jag lyssnade på den. Fick ta bort den låten för det var för smärtsamt helt enkelt! Sedan idag va det en helt annan händelse som gjorde att det ploppade upp tankar i mitt huvud som är så jobbiga! Jag vill ju egentligen inte det alls men de tankarna kommer ibland iallafall!

Nåja, jag får väl ta och plocka undan alla påsar med julklappar och lägga mej på soffan nu...

Berg å dalbana

Livet är som en berg å dalbana... ena dagen känner jag mej lycklig och glad och uppåt och nästa dag får jag ont i själen och blir skakig i kroppen utan att egentligen veta varför. Det kan vara ett telefonsamtal eller en tanke som gör att jag blir upp å ner!
Tänk om man kunde få vara glad och lycklig och känna sig stark hela tiden istället för att hålla på och vara upp å ner!  

Men det är ändå mycket bättre nu än vad det var för en månad sedan, jag känner mej starkare än jag var då och jag kan t.om. läsa en bok på kvällen innan jag somnar och jag kommer ihåg vad jag läst.

Jag känner mej glad och jag är så tacksam för mina vänner som finns för mej! Ibland känner jag att det enda jag gör är att jag maler på och maler och maler och jag vill inte vara till besvär men kan känna mej till besvär ibland iallafall...  

Men jag jobbar på och jag kämpar mej uppåt i trappan och jag har gett mej fan på att inte trilla ända ner i källaren igen!!!   Jag kan ju faktiskt nu säga att jag är bra och att jag känner mej bra och att jag gör bra saker! Bara det är ju toppen! Jag är ett kap helt enkelt!! *ler*  

Imorgon kommer min kotte hem och vi ska ha julmys i helgen, vi ska pynta och greja, kanske göra lite julgodis till eftersom jag inte har det sedan tidigare... lite små julklappar från Elias till alla nära och kära får vi väl försöka fixa till oxå! Ska mysa massor iallafall! LÄNGTAR!!!  

Syjuntan...

Japp ikväll var det dax för julgodis med syjuntan! Vi började som ett litet gäng samlade hemma hos Martina med lite smarrig "vinterdryck" och pepparkakor med getos och fårost! Sedan värmde vi oss med Chorizosoppa... men det var rätt bra varmt redan innan vill jag meddela! Puh!!! Melins lägenheter är inte kända för att vara kalla precis!!!

Sedan droppade de in lite efterhand resten av vårt lilla gäng men vi saknade två deltagare ikväll.. Erika som är gravid och har järnbrist och Paula som hade nåt möte.

Det var febril aktivitet i köket med alla sorters godisar, Chokladtryffel, pepparkakskolor, chokladkola med marshmallows, syjuntans glögg, pepparkaksbröd, vit chokladtryffel med lime och en kokosvariant med choklad på! Inte lite julgodis blev det!
Härligt stämning i glada vänners lag, NI ÄR UNDERBARA!!!!
Att det sedan inte blev lika lyckat alla sorterna det är sånt man får räkna med när man gör stora satser och många varianter men jag är övertygad om att när det har fått stelna ordentligt så kommer även de godisarna att smaka bra!!!

Annars idag så har det varit en spännande dag på jobbet... katalogen för 2009 har kommit nu!!! Oh det är alltid roligt när den kommer rykande färsk från tryckeriet och vi bläddrade genom den fram å tillbaka! Det har börjat bokas en del, jag lyckades minsann sälja resor för över 300000 kronor idag vilket känns riktigt bra!!!

Nu måste jag ta o sova för det blir visst lika sent idag oxå... Imorgon vill jag verkligen en sak och jag hoppas hoppas hoppas! Ska nog iväg o köpa lite julklappar en sväng på Väla efter jobbet om jag orkar... vi får väl se!



Full koncentration när pepparkakskolorna ska göras klara...


Jag och Martina rullar chokladtryffel... lite kladdigt men gott!!!!



Marinas fantastiska flaskor med Julglögg! Blir spännande att smaka!

Gårdagen...

Igår var en härlig dag, en lång dag med massa grejande!

Jag och min knatte åt frukost och tittade på julkalendern och sedan åkte vi till Örkelljunga och jag lämnade av honom hos pappan. De skulle vidare till Danmark. Det har varit prat om Köpenhamn och Elias frågade mej " Hur köper man en hamn? Vaddå Köp en Hamn mamma?" Barn är så underbara med sina kommentarer! Det är ju klart, han hör vad man säger och blev fundersam! En annan tänker ju inte på Köpenhamn som Köp en hamn...

Vidare till Erika och Tobbe med barnen och en massa julgodis fixandet och pratandet, mysigt att vara där!!! Det är ju så sällan vi hinner ses! Det blev smarriga chokladpraliner av olika slag! Om jag äter allt julgodis jag gjort kommer jag rulla efter jul! Får se till att bjuda och dela ut av det för rulla vill jag ju inte göra så klart...

På eftermiddagen susade jag sedan vidare till Väla och mötte upp med Linda och vi fick köpt några julklappar, galet med människor, man fick nästan lite smått panik av alla människor som suger energi!!!

Vidare in mot Helsingborg och till Fredriksdal som vi hittade efter bara en felkörning, en liten en!  Åh vad härligt att gå och strosa på julmarknaden där, smaka korvar, senap, honung, bröd, glögg och bara mysa runt! Det var en del människor ändå blev vi lugnare båda två av att gå där och mysa! Fick lite julkänsla trots att det inte var snö och våra skor blev lite leriga...



JULMYS I MASSOR!!!



Stämningsfullt var det med alla marschaller, lampor och dekorationer i parken!!

När vi strosat klart körde vi hem om bror och hans lilla familj, fick gosat lite med Gustav och sedan blev det hem till Linda och mumsa ost och kex och fantastiskt god fikonmarmelad! Mmmmmm mums mums! Vi kollade film och slappade i soffan efter en lång dag!

Hem och tanken var att jag skulle sova men det blev en hel massa skrivande istället! Härligt!

Idag är tanken att jag ska hinna med lite projekt här hemma, tvätta städa och fixa lite och sedan blir det nog en promenad på stranden i eftermiddag!!!
Ska bara ta det easy och försöka att inte stressa på, jag gör det jag hinner och resten får va...

Julpyssel bland annat

Huga vilken dag!!! Ja egentligen gårdagen oxå! Har varit själv på jobbet, eller ja chefen har varit där å hans fru o deras son och chaffisar men inte min kollega som varit ledig. Det har betytt att jag har fått fixa och ordna med allting själv inför helgens resor och att lägga upp det sista inför vår nya hemsida och vårt nya program för nästa år! Men nu är det klart och nu kan man boka resor!!!
www.hyllingebuss.se

Ikväll har jag och Elias varit hos Fredrik och hans dotter Frida och gjort julgodis och pepparkakshus, MYSIGT! Elias r fortfarande lite liten och det blev lite sent för honom men jag tror han tyckte det var bra härligt iallafall! Pepparkakshusen tog lååååååång tid att färdigställa och det är riktiga konstverka får man nog lugnt påstå!
Sedan blev det en variant av Mozartkulor och smidiga Kalasknäck som inte got så lång tid att göra heller! Mums mums!
Alltid trevligt att umgås med Fredrik, avslappnat och soft!!

Imorgon blir det upp tidigt och iväg till Örkelljunga, lämna knatten och vidare hem till Erika och Tobbe och göra mer julgodis! Jag ska inte äta allt själv för då lär jag rulla efter jul! Får väl ge bort en massa tänkte jag!
Sedan blir det julmarknad med Linda på Fredriksdal, det ska bli härligt, hoppas det blir mysigt väder oxå bara!!

Har en del tankar som snurrar i mitt huvud och ar känt lite myror i kroppen och stress, är så lätt påverkad av när det blir stressigt nuförtiden! Vill bara ta det lugnt men jag planerar ju in en sån massa att jag blir alldeles matt till sist...

Ja ja jag lär mej väl nån gång! Jag har fått erbjudande om att kanske hyra ett hus och visst vore det trevligt och bra men samtidigt så vet jag inte! Ett hus kräver en hel del, vill jag ha ett hus själv som jag och Elias ska bo i?!? Jag har blivit en stadsråtta som trivs med att bo nära stan och ha nära hem på nätterna när man är ute och flänger men samtidigt vore ett hus ju guld värt oxå! Ja ja vi får se vad som händer med det framöver!



Elias och Didrik härjar runt i snön i onsdags kväll! Härligt!!!



Olivia bygger en snögubbe eller ett klot eller nåt...



Elias och Frida fixar och donar...



Finfint blir det! Å Elias är grym envis, "JAG KAN SJÄLV!!!"

Ibland lite jobbigt med så mycket egen vilja men samtidigt är det ju ra att han står på sig!!!
Det blir nog en bra pöjk av honom oxå!!!


Vinterväder...

Nu är det vinter! Härligt med snö!!!! Det blir mycket ljusare ute och då blir man piggare!

Igår hade jag en datafri kväll för jag och Elias var i Åsljunga och sov hos min kära "bonussyster" och hennes familj! Ni är bäst, älskar er!
Vi satt och pratade och kvällen blev ganska sen men det gör inget när man är i trevligt sällskap! :-)

Igår kväll snöade det ganska bra och barnen var ute och lekte i snön, åkte pulka och kastade snö, mysigt! Bilder kommer senare... 

Nu måste jag jobba undan så att vi kan få ut vårt program för nästa år på nätet innan helgen sedan blir det full fart på bokningssidan hoppas jag!!

Det finns mycket mycket mer att skriva men det får jag fixa med ikväll... 


Nyfrissad...

Så skönt, idag äntligen har jag fått klippt mej och det blev minsann ganska kort... men jag är nöjd, ska se hur det blir när jag har fixat till det!

Kom hem från jobbet och det luktade middag, Philippa och Hanna hade lagat klart middagen och tänt ljus och gjort så mysigt! Härliga tjejer!!!!
Vi åt, pratade och kollade adventskalendern och hade mysstund med min knatte och tjejerna framför tvn en stund!
Riktigt skönt för jag har varit alldeles full av myror i kroppen idag... har ingen ro! 

Nattade min son med lite julsånger och julsagor, mysigt! Sedan tog Philippa fram saxen och friserade mej!



Resterna av mitt hår....
typ en hel peruk nästan!!!




Så blev resultatet helt ofixat då... får ta kort när jag fixat till håret oxå en annan dag!

Stress...

Jag känner mej som en dålig mamma för jag har inte orkat göra klart knattens adventskalender med paket. Jag har presenterna hemma och ska packa in dem men jag har inte orkat... Så han har inte fått några paket varken igår eller idag. Jag måste ta mej i kragen och få det fixat ikväll så att han får paket imorgon!

Han har 3 andra adventskalendrar så han är lycklig iallafall, han öppnar sin chokladkalender och börjar morgonen med en bit choklad, sedan lär vi oss om hur vi ska vara försiktiga med eld på Räddningstjänstens adventskalender och så Rögles kalender med bilder på spelarna.

Jag har inte ens orkat arrangera klart en adventsljusstake, har plockat fram ljus och plockat mossa och skulle sätta i ordning det men var är energin?
Det är trist att inte orkar men jag är fantastiskt bra på att planera in för mycket saker i mitt liv!

Känner stress över hur mycket jag har inplanerat denna veckan och vill egentligen bara säga att NEJ stopp, det går inte! Men samtidigt vill jag ju göra alla sakerna!

Idag kommer Hanna på middag och Philippa kommer och sover över, kanske kan hon hjälpa mej att slå in lite paket!

Imorgon ska Elias vara hos mormor och julpyssla lite granna och sedan ska jag, exet och hans sambo o hälsa på hos dagmamma till knatten i Örkelljunga. JAG HATAR det, jag vill inte men det har tagits ett beslut utan att jag fått vara med och bestämma... Jag kan inte göra annat än att engagera mej som mamma till min knatte!
Sedan sover vi i Åsljunga, det ska bli så mysigt att få träffa bonussystra min och familjen där! Längtar efter er!!!!

På fredag ska jag och Elias hem till Fredrik och hans barn och göra julgodis, pepparkakshus och mysa med glögg och pepparkakor och julmusik! Planen är filmen "Tomten är far till alla barn" när barnen somnat! Ser fram emot det!

Lördag ska jag lämna Elias och sedan e det ännu mera julgodis hos Erika i Örkelljunga, jag kommer rulla fram om jag äter allt julgodis jag ska göra! Men jag ska ge bort så mycket som möjligt tänkte jag!
Hoppas att jag och Linda ska hinna med julmarknad på Fredriksdal oxå på lördag, gå å strosa, kanske köpa någon mer julklapp och mysa!!!!

Men det blir hektiskt och mycket, man får nästan en klump i halsen av allt man har planerat in... men men, får sova på söndag helt enkelt!

En evig väntan...

Jag var hos doktorn för 4 veckor sedan och han skulle skicka remiss vidare och hon skulle höra av sig. Det har varit tyst och idag ringde jag... Började som nummer tre i kön, nummer tre i kön, nummer tre i kön, nummer tre i kön, nummer två i kön, nummer två i kön, nummer två i kön, nummer två i kön, nummer ett i kön, nummer ett i kön, nummer ett i kön och efter 20 minuter kom jag äntligen fram till receptionen.

Då får jag beskedet att "ja, hon har väldigt lång väntetid"... Men hallåååååååå.... det är ju inte så att när hon ringer mej att jag får komma nästa dag utan då är det säkert ytterligare väntetid! Blir lite matt faktiskt! Men men, när de väl har lämnat ut recept på mediciner så tror de att allt annat löser sig av sig själv men det gör ju inte det! Men nu fick jag iallafall besked att hon ska ringa på fredag till mej så att jag får ett närmare besked om hur länge jag måste vänta!

Om hon ringer... det vet man ju inte! Läkaren skulle ringt i fredags men det gjorde han inte. Sjukvården fungerar inte riktigt som den ska kan jag tycka!!

Nu mår jag iallafall bättre än vad jag gjorde för 4 veckor sedan och jag är så tacksam att jag har så fantastiska vänner som ställer upp i vått och torrt!!! 



 


RSS 2.0