Att bo i en bastu

Så känns det nästan här måste jag säga... när vi kom hem vid sjutiden jag och Elias så var det SÅÅÅÅ varmt i lägenheten och solen gassade fortfarande in i mitt kombinerade sovrum/vardagsrum...

Öppna fönster och balkong och försöka få lite tvärdrag men när det knappt blåser blir det inte mycket till drag ändå... Ja ja att bo i en lägenhete som e som en bastu har väl någon fördel oxå kanske eller? Man svettas och det gör att man kanske tappar nåt gram eller två... :-)

Jag och Elias har haft en nice kväll, delvis bara han och jag och så träffade vi Martina en sväng vilket alltid är härligt! Vi tog en sväng till biblioteket och sedan åt vi middag på en av stans uteserveringar. Jag blev imponerad av min son som åt så bra idag! Han är duktig min lile kille! Han är ju faktiskt bäst helt enkelt!!!

När vi kom hem fick han ta sig ett dopp i sin pool som han har inne i duschen, han älskar den! Sedan va det lässtund och det blev både Snårpan och den magiska manicken och 2 kaptiel i Karius och Baktus! Det är så kul att Elias gillar att lyssna på böcker och vi har blivit flitiga bibblanbesökare! Jag gillar att ligga och läsa för honom och försöker göra det varje kväll en sväng! Vet ju att det är bra när man gör det dessutom för barnen får ett bra språk och kan kanske lättare lära sig att läsa och stava...

Ikväll när solen försvann från balkongen tog jag ett ryck där och städade undan mina vissna penséer och sopade min "gräsmatta" och fixade i ordning lite allmänt så nu känns det riktigt trevligt att gå ut där igen! Ska köpa nya blommor till balkonglådorna nu oxå bara sen blir det kanon och toppen! Hoppas det blir möjlighet till många kvällar där i sommar!!!

Måste vara en mardröm

Jag har en vän på datorn som fick en liten dotter den 26 maj och denna lilla Fredrika blev dålig när hon var bara några dagar gammal...

Hjärtfel och hjärnskador och de fick åka från Luleå till Göteborg där de befinner sig nu med sin lilla dotter!

Jag läser hennes blogg och idag rann tårarna. De har fått beskedet idag att det inte finns mer att göra, att hon har för stora hjärnskador för att klara av en hjärtoperation så hon kommer inte att överleva... Bara tanken på att få ett sådant besked gör så ont i mitt hjärta och jag har aldrig ens träffat Bea och hennes familj men det är verkligen så orättvist och känns så overkligt att de snart inte kommer ha lilla Fredrika längre.

Det måste vara det värsta som kan hända!!! Sedan har de tre barn sedan tidigare och de vill ju ha sin uppmärksamhet som vanligt och kan nog inte förstå att mamma och pappa är helt förkrossade och ledsna... Det måste vara så hemskt!!!

Jag tänker på dem och skickar dem alla styrkekramar jag kan!!!!



Räkafton!

Mmmmm... Jag åt mat på jobbet idag så jag orkade inte göra någon middag hemma ikväll... Istället gjorde jag ett vitlöksbröd, skalade ett gäng räkor och gjorde en aioli som jag sedan åt tillsammans med en kall öl!  Gissa om det var gott?!?!?!

Mina planer idag har ändrats... skulle träffat JOnas men han fick förhinder, messade Andreas men han hade andra planer, skulle städa här i lägenheten men så hamnade jag i soffan istället och här ligger jag nu och vet att jag inte kommer göra många fler knop idag...

Men so what, vad gör det? Dammråttorna springer inte ifrån mej ju... :-)

Midsommarfirandet...

Ja jag har ju sagt att jag ska skriva lite om midsommar så det e dax nu...

Jag, Elias och Andreas firade med Andreas bror, hans två underbara söner och hans tjej Lina på deras föräldrars koloni. Vi lånade deras stuga och hade en härlig dag!!!

Grilleri, trolleri, lotteri med bara nitlotter, godis, snaps, öl, jordgubbar, musik, busiga barn, kramar, hångel, skratt, skratt, skratt... En fantastisk eftermiddag och kväll!
Kändes verkligen inte som att det bara var andra gången jag träffade Richard och Lina, så härliga människor och så lätta att umgås med! Vi hade en riktigt rolig kväll och barnen lekte hur bra som helst!!!

Midsommardag kom Andreas tjejer hem igen och som en liten familj vi åkte till Strövelstorps IP och gick på lite midsommarfest där. Det va mera lotteri, hopp i luftborg, koll på föreningskampen och många kända ansikten att snacka lite med!!!

På kvällen var vi hos Andreas föräldrar och åt midsommarmat med sill och potatis och jordgubbar!!! Det är alltid trevligt att vara hos dem på kolonin och barnen trivs så bra där!!!

Jag hade en riktigt bra helg med min Andreas, han är så go!!! Jag är så glad att jag har träffat honom!!!!




ledsen...

Ja jag är lite ledsen just nu faktiskt... Har så förbannat ont i ryggen igen och jag är så jävla trött på det! Det hugger som knivar när jag rör mej ibland och jag blir helt sne i ländryggen.

Andreas har knappt träffat mej när jag varit helt piggelin utan jag har hela tiden ont någonstans känns det som... Ont i nacken ont i magen ont i ryggen... Känns som det enda jag gör är gnäller över att jag har ont någonstans och jag är inte specielt kul att vara med kan jag tänka mej när jag har så ont...

Jag vet precis när ryggen säger stopp. Jag böjde mej lite lite framåt för att kika på nåt när vi stod på idrottsplatsen i Strövelstorp och då kändes det som att jag fick en kniv i ryggen och det bränner eller sticker till... Sen är det klippt! Jag känner så väl igen den känslan och alla musklerna bara låser sig och jag blir sen och stel och kan inte gå rakt...

Jag känner mej som världens tråkigaste!!!!

TACK min underbara bästa Linda för att jag får ringa och gråta av mej hos dej! Älskar dej min allra käraste vän!!!

Det suger så mycket energi att ha så ont, jag vill inte det mer... JAG VILL VARA PIGGELIN!!!!!!!!!!!

Tack för en fantastisk midsommar igår, det var en härlig dag i trevligt sällskap och god mat och dryck! (Ja inte gammeldansken då iofs...)

Kommer uppdatera mer om midsommarfirandet imorgon för just nu har jag bara gnäll gnäll gnäll i fingrarna när jag skriver känns det som!

Tack och godnatt säger jag från Pålsjö Östra!

Glad midsommar

Jag önskar alla en fantastisk midsommar!!! Här är regnigt väder men vi hoppas att det blir en underbar dag iallafall och enlgit vädergubbarna ska det sluta regna klockan 4 så det håller vi tummarna för!!!

Kram kram på er alla! 

Ännu mera död...

Det är så hemskt med döden även om man ska tänka att de som går bort oftast får det bättre och slipper lida och ha ont!
Idag var jag Andy Pandy med våra barn hemma hos mina föräldrar på middag och fika och precis när vi skulle köra så kom Jessika, en gammal vän till mej körande. Hon stannade och kom ut och var alldeles ledsen...

Hon berättade att en liten kille, typ 13-14 år hade somnat in... Hon har arbetat som personlig assistent till honom under många års tid och har haft en relation till honom sedan han var bebis... Han hade opererats nu och sedan fått lunginflammation och inte klarat av det utan somnat in.
Som hon sa en befrielse för honom att få somna in men så hemskt för hans familj och nära och kära...
Lider med dem!!!!

Idag fick vi besked på när vår kollega chauffören Bagaren ska begravas, den 2 juli ska han begravas och det kommer nog vara alldeles fullt i kyrkan. Det känns overkligt att han inte är med oss längre. Så länge jag jobbat på Hyllinge har han varit där men nu är han inte det längre. Chaufförerna tar det hårt. En del visar det mer än andra...

Imorgon är det midsomamrafton och det ska firas med Andreas, hans bror o dennes barn och tjej! Ska bli mysigt att bara vara och ha en skön dag! Hoppas på solsken!!!!

GLAD MIDSOMMAR allihopa! Kram kram kram

Sömngångare...

I morse fick jag ett otäckt uppvaknande... Fy fan vad skakig jag blev!

Jag vaknade, gick upp och in i duschen direkt och när jag kommer ut ur duschen och ut i hallen helt naken så får jag en chock!!!
Ytterdörren står helt öppen!!!!!!!!!!! Utan att hinna tänka rusar jag dit och stänger och låser och sedan kollar jag så att Elias är i sängen, han sover gott i min säng Jag kollar runt i lägenheten om något saknas eller om det är någon där men det är helt lugnt...
Dock inte lugnt inuti mej, jag e helt skakig... Det är min lille man som gått i sömnen! Kan inte vara något annat tänker jag och när han vaknade så frågade jag honom och då säger han att han inte hittade in till mej utan gick och öppnade ytterdörren och letade där...
Sen har han gått inte till mej och lagt sig och låtit dörren vara öppen....

SCARY!!!

Jag pratade med hans pappa och frågade om han brukar gå i sömnen där men det har han aldrig gjort vad de vet. Här har han ju gjort det några gånger, gått ut mot toaletten men gått åt fel håll och inte vetat var toaletten är...

Det känns inte alls bra, känns väldigt obehagligt, tänk om han går ut och trillar i trappan eller nåt, jag komemr ju att vara på helspänn på nätterna nu, måste fixa en kedja på dörren eller nyckel till extralåset!!!


Telefonkonferens och död...

Idag har jag haft telefonkonferens med mina kottar Sanna och Sara! Åh vad det är härligt att prata med dessa fantastiska tjejer! SAKNAR ER!!!!
 


Vi har fått planerat in en ny kotteträff i Göteborg i september, det ska bli riktigt nice att komma upp till Göteborg och hälsa på Sara! Tillsammans med dessa två girls så har man alltid så kul!

Det tog lite tid innan vi fick ordning på vårt telefonsamtal så att alla tre kunde vara med i samtalet, men med telefonkatalogen som hjälp löste det sig!!! Vi uppdaterade varandra lite på vad som händer i livet för tillfället och sedan planerades det in en träff! Kan knappt vänta!!!!


Idag blev det väldigt ledsam stämning på jobbet, chefen fick ett samtal från en av chaufförernas fru att han hade somnat in nu. En av de chaufförer som jobbat längst på jobbet och som kämpat mot sin cancer i ca 6 år. Idag orkade han inte mer utan tog sina sista andetag på förmiddagen. Det är så hemskt för han ville så gärna leva!
Han levde länge i ett äktenskap med en kvinna som var elak och de hade det inte bra... Han träffade sedan sitt livs kärlek och de var så lyckliga tillsammans och det känns så orättvist för de fick inte så många år tillsammans som de var värda att få!!! Han strålade när han pratade om henne och ringde hon när han var på jobbet så svarade han alltid så gulligt och avslutade alltid med "puss". Det är nog inte så vanligt i hans ålder...
Men cancern vann över honom idag... Han har dock levt så gott han kunnat När han fick amputera ena benet gav han inte upp utan bestämde sig för att han skulle minsann köra buss iallafall... Han kom igen och jobbade på och hade en specailanordning i bussen så att han kunde köra med ett ben... Han har kämpat för livet!!!

Att vara konsekvent

Ja det är minsann inte lätt alla gånger... Jag som hade sett fram emot att jag och Elias skulle lägga oss i tid och läsa i några av de nya böckerna vi lånat på bibblan idag blev så less....

Jag sa åt honom flera gånger att han skulle ta på sin pyjamas och det gjorde han inte. Då sa jag att om han inte tar på sin pyjamas så hinner vi inte läsa någon bok... Han skulle bara....

Så det blev ingen bok och istället en massa gråt och tårar! Jag hade sån lust att läsa iallafall men NÄE man måste hålla fast vid vad man sagt!!

Men jag har lovat att vi ska läsa bok imorgon så det ska vi göra!!!! Det är ju så mysigt att läsa och mysa och ligga där hos honom när han somnar!!!

Min älskade lille knatte! Han är bäst!!!

Helgen...

Ja jag bloggar lite till om helgen som varit...

Jobbade som en galning i fredags och satt knappt ner men sen kom jag hem hällde upp ett glas vin och fixade lite god middag till mej och Andreas. Vi åt middag med tända ljus och drack mera vin och åt fläskfile, potatis grönpepparsås och sallad! Mmmmmm massa mys blev det!
Mera vin och sedan spelade vi gamla godingar för hela huset... Kul hade vi!!!

Lördagen vaknade vi och somnade vi om och sedan blev det promnad på en blåsig strand med bästis Linda och Douglas. Hem och iväg mot Hörby där vi kollade in den husvagn som vi ska hyra när vi ska på semester i sommar! LÄNGTAR redan!
Det är en liten Cabby 470 men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Vi ska ju inte spenadera tiden inne i husvagnen utan förhoppningsvis badandes och solandes på stranden hela dagarna!

Vi åkte förbi Karin och Daniel och Wilma och hjälpte dem att dra upp lite ogräs och sedan blev det hem mysig middag och slappe med film!
Det är så härligt att bara vara nära, sitta intill och mysa!!! Jag är så glad att jag träffat Andreas, han är fantastisk!!!

Idag har vi verkligen inte gjort någonting... jo förresten, vi har planerat in midsommar!
Hade faktiskt lite ångest över att vi inte hade något planerat... det är första året på väldigt länge som jag inte haft något inplanerat och det har känts lite jobbigt. Brukar ju bli bjuden eller så har man varit med och ordnat något men i år har det varit tyst... Så nu har vi planerat in att vi ska fira midsommar på Andras föräldrars koloni med hans bror och tjej och barn och det blir säkert trevligt!!! Ser fram emot midsommar nu!

Min knatte kom hem idag och han blev så glad att jag hade köpt en liten pool som han kan ha och bada i i badrummet! Han satt i bubbelbad och badade i säkert en halvtimme och blev skrynklig som ett russin. Min älskade lille pojke!!!

Jag har så fantastiska människor i mitt liv och ni är alla så underbara!!! KRAMAR till er alla!

Länge sen...

Japps det  var visst mer än en vecka sen jag uppdaterade här... Men jag har haft en stressig vecka på jobbet och har varit ensam mycket av tiden vilket inte är alls kul! Det trillar in papper och grejor och bokningar och telefonsamtal hela tiden och jag hinner inte med... Jag har varit gråtfärdig nån dag för att jag inte ens hunnit sitta ner någon längre stund och det gör mej så förbannad samtidigt för jag har rätt till min lunch!!!
Men säger man inget så får man ingen förändring heller ju...

Annars denna veckan vad har jag gjort... Syjunta, ont i ryggen som fan, träffat min hjärtevän, myst, promenerat på stranden med min bästis och min Andreas, ont i magen, darr i benen, provat spikmatta, fått diagnos förslitning och litet diskbråck mellan 6-7 halskotan, legat i soffan, kollat film, sovit, sovit, sovit, älskat, kramats, pussats, pratat i telefon smsat, fått hem min son, överraskat honom med en egen liten pool i badrummet, druckit vin, blivit berusad, lyssnat på gamla godingar, sprungit fort till bilen i regnväder, sovit hos min käraste, kollat husvagn, bokat husvagn till semestern, rökat, dammsugat, diskat, lagat mat, tvättat, duschat, kört bil... ja listan kan nog göras ännu längre men jag tror att jag fått med det mesta!!

Något att säga lite mer om... Diskbråck mellan 6-7 halskotan. Det kändes ju sådär kul att få det beskedet men samtidigt skönt att få bekräftat att det inte bara är mitt huvud... Men det är ju så klart inte kul att ha ett diskbråck i nacken... SUCK!
Jag ska se till att få tid hos sjukgymnast så jag får besked på vad jag kan göra, vad jag ska vara försiktigt med osv...

Ja det finns så klart mycket mer attskriva om men nu är jag helt slut å sängen kallar snart så det får bli en annan dag!!!



En fredagkväll i Änglastaden

Igår bestämde jag mej för att jag och Elias bara skulle ha en hemmakväll ikväll och jag skrev ett sms till Fredrik att vi fick nog strunta i att ses men sen skickade jag det inte så det blev en fredagkväll i vinterträdgården ute på Epadalen istället med Fredrik och hans dotter o son! Trevligt för det va så länge sen vi sågs!!!!

Pizza och smarrig smarrig sallad a la Fredrik och sen glass o kaffe och en massa snack om livet och kärleken och barnen våra...

En liten sväng på dansmattan blev det och Elias och Frida pysslade  och Macke satt vid datorn den tid han va hemma...
Det va nice att bara sitta o slappa måste jag säga!!!

Elias lekte fotograf och sprang runt med kameran och fottade oss allihopa...

     

EN TREVLIG KVÄLL!!!!



 


En ny blogg???

Funderar på att man kanske skulle göra som så många andra och ha en blogg där man kan skriva av sig sina "svarta" tankar och funderingar när man har sådana och ha en helt anonym blogg helt enkelt.. Denna bloggen handlar ju mer om mittt liv och inte så många funderingar kanske egentligen.

Men funderingar finns ju alltid och ibland känns det som att man bara vill ventilera utan att behöva förklara mer vilket man ju måste om man har en öppen blogg som jag har... De vänner som känner mej vet ju mycket av mina funderingar egentligen så kanske är det onödigt att blogga om det... Ja jag vet inte!

Jag har en person som jag kan fundera med om det mesta eller egentligen allt. Det beror nog mycket på att vi aldrig träffats på riktigt utan det är helt och hållet bara snack på internet. Men denna person vet mycket av mina tankar som ingen annan vet och det är så skönt för det läggs inte några värderingar i det utan man får bara tips och råd eller bara att någon lyssnar när man kräker av sig när det snurrar på i huvudet... TACK FÖR ATT DU PALLAR!!!

Ja jag klurar vidare på om jag ska ha en blogg till eller inte, ni lär ju inte veta det iallafall eftersom jag inte kommer nämna något om den här i denna bloggen då!


Så egentligen, varför blogga om det överhuvudtaget???

Ja ja ja, jag e väl lite snurrig helt enkelt!

Simba

Idag skulle han fyllt år, världens finaste rottis!

Han skulle fyllt 8 år idag men så ville det sig inte... Han fick inte vara med oss så länge utan han somnade in den 2 januari och det känns fortfarande konstigt och tomt när man kommer hem till Karin och Daniel och Wilma och han inte är där...
Vi firade Wilmas födelsedag i fredags och Danne grillade. Han ställde köttet på ett fat på marken och jag var på väg att säga åt honom att Simba kommer att ta det... men det hade han ju inte eftersom han inte är där...

Det är så tomt! Han var så fantastisk, han var en härlig hund!!! Saknar honom!



Fina fina Simba!!!

Gött att bli knäckt!

Skönt som attans att bli knäckt i ryggen en sväng!!!

En chaffis som jobbar här som även är involverad i Rögle kom hit och då frågade jag om han kunde knäcka mej i ryggen eftersom jag har så ont i ländryggen!

Han lyfte mej och det knakade loss lite granna och sedan fick jag lägga mej på golvet så att han kunde knäcka loss lite i ryggen och sedan hjälte han mej med lite stretching oxå!

Inte varje dag man ligger på golvet på kontoret med en chaffis ovanpå sig som drar i benen... Absolut första gången kan jag tala om så ingen tror något annat! *skrattar*

Känns rätt bra faktiskt och jag hoppas att det kan släppa lite på smärtan!!!


Magnetröntgen

KLockan 14.48 ringde min mobil på jobbet och jag hann svara som tur var!!!
Det var från Röntgen i Hässleholm där de fått ett återbud så de undrade om jag kunde komma klockan 16.45. Jag fick fixa barnvakt till Elias, mamma och pappa ställde upp och hämtade honom på dagis och tog med honom hem en sväng.
Själv fick jag bråttom med att fixa klart det jag höll på med, kasta i mej lite yoghurt och sedan susade jag iväg till Hässleholm.

Väl där fick jag besked på hur det skulle gå till, klä av mej allt utom trosor och ta på en vit "sjukhusklänning". Viktigt att ta av alla smycken och klocka och sen fick jag gå in och lägga mej på en smal bår...

Jag fick på mej hörlurar med musik i och fick besked på att ligga alldeles stilla, fick en liten knapp att hålla i handen som jag kunde använda om jag behövde få kontakt med sköterskan.
Sedan åkte jag in i tunneln och fick ligga där i ungefär en kvart-tjugo minuter...

Jag är så glad att det blev ett återbud så att jag fick komma dit redan! Jag hade ju inte tid förrän den 6 juli egentligen men nu är det gjort!
Väntar med spänning på vad det visar... Hoppas att det ordnar sig så att jag får ett besked på hur det står till i nacken!

Nu e det slappe som gäller... egentligen har jag massor att göra men jag har ingen energi så jag tar det bara easy och lugnt!!! Det jag har att göra springer inte ifrån mej!



Ett ryck i kragen

Ja det är faktiskt dax för denna tjejen att ta sig ett rejält ryck i kragen och se till att bli kvitt mitt dumma dumma nikotinberoende... Det är bara trams och det är inte ens gott!

Idag på morgonen bestämde jag mej att nu får det vara nog... Mådde så fruktansvärt illa och det beror nog på nikotinförgiftning säger jag iallafall till mej själv!

ÄCKLIGT!!!!!!!!!

Jag ska ta tag i det, ska bara orka och hitta motivationen och den är på god väg efter morgonen idag!!! Blääääääää!!!!

RSS 2.0