En dröm som e verklighet!

Just nu lever jag i en dröm som är verklighet!!!

Jag är hemma på lunch från min praktik i Blomsteraffären! Tiden går så fort där för det är så roligt!!!!!

Vi har snittat om och bytt vatten på alla blommor idag och sedan har jag fått göra en bukett och ska dit snart igen och då ska jag få göra en liknande bukett fast i andra färger. Jag har redan klurat på att jag nog ska göra en i rosa eller lila toner, den andra var i vitt och limegrönt!

Jag njuter och det är så roligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Min balkong!Så här fint lyser det på min balkong på kvällarna nu...

Det är härligt i december med alla ljusslingor, ljusstakar och stjärnor som lyser upp denna mörka årstidEn bra egenskap=Envishet!

Mmmmmm så är det faktiskt! Såg att jag inte uppdaterat efter att jag svurit rätt bra på facket i torsdags...

Iallafall så tog jag tag i mej själv och ringde facket i fredags och frågade hur det kunde vara så att man inte kan få praktik när det är det man brinner för och vill testa... Jag fick som svar att det handlar om att det är julhandel och att de inte vill gynna arbetsgivare med för mycket gratis arbetskraft utan att de istället tycker att de ska anställa under december månad. 
Men sa han att det är i slutänden arbetsförmedlingen som bestämmer och de måste inte alls lyssna till fackets utlåtande utan får göra som de vill...

Jag blev lite sne på min handläggare då det ju var så att han lade över hela ansvaret på facket... Jag ringde honom och sa att jag minsann är lite envis och berättade vad de sagt på facket.
Vi pratade fram och tillbaka och det slutade med att jag får två veckors praktik från måndag, imorgon alltså!!!!

Han sa att envishet är en bra egenskap och att det hjälper att vara "på" och framåt!

Tänk om jag inte hade ringt, då hade jag gått och tjurat över det nu men istället ska jag börja praktik imorgon och det känns jättebra!!!! Lite nervöst men det ska det ju vara så klart...

Brudbukett jag gjorde till min brors fru när de gifte sig för tre år sedan!


Fatta att jag ska ligga i som en galning och verkligen visa framfötterna för jag vill detta mer än allt annat just nu!!!
Det är detta jag brinner
för och vill göra!! 


Ångest

Varför vaknar man med ångest för och ingen vilja att gå upp och ta tag i dagen som ju är fösta advent?
Varför vill man bara ligga kvar i sängen hela dagen och bara ligga och göra ingenting?

Jag borde sprudla av energier och glädje och lycka men inte just nu iallafall...Många fula ord...

.... kommer det här!!!

FAN FAN FAN JÄVLA SKIT HELVETES JÄVLA FAN FAN FAN FAN!!!!!!!! OSv...

Jag är så arg och ledsen och besviken!!

Ville så gärna få praktisera i blomsteraffären och så säger facket nej, Fucking facket!!!!

Det är så tråkigt och ledsamt och jag blir helt nedslagen och ledsen att jag bara vill tjuta som ett litet barn!!!

Men det är väl bara att ta tag i det imorgon och ringa själv till facket och förklara läget och försöka få dem att förstå att jag VILL SÅ IN I HELVETE MYCKET göra detta att de verkligen är dumma och elaka om de inte kan godkänna det...

Det handlar inte om en längre period heller, jag vill ju bara få prova på och visa framfötterna!

Fick rådet av min handläggare som förstod hur ledsen jag blev att jag skulle prata med ägaren och höra om jag kan få en timanställning men hur stor e den chansen när jag inte har utbildning och hon inte vet hur jag arbetar...

Jag vet ju att jag arbetar bra och kan och vill så mycket! Jag brinner ju för detta och det är det jag vill göra men just nu känns det som att det kanske inte är meningen att jag ska jobba med blommor.

Två utbildningar till florist som skitit sig och nu detta, att jag inte ens kan få en praktikplats...

SUCK!!!!!!!!!!!!!!!

Sitter som på nålar...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh jag vill att min handläggare från arbetsförmedlingen ska ringa NU!!!

Jag vill få ett positivt besked så jag kan börja min praktik så fort som möjligt!!!!

Han skulle vara inne efter kl 14 så då ska jag terra honom och ringa!!!


Tankar om pengar och a-kassa...

Varför ska alltid pengar styra livet??? Jag har lite ont i magen nu för jag har inte fått någon ersättning från a-kassan och ringde dem idag och då fick jag beskedet att de inte hade börjat behandla ansökningarna de fått in för november ännu...
Det lär alltså dröja innan jag får någon ersättning och det känns inte alls bra! Jag tycker inte om att inte kunna ha pengar att röra mej med och att man måste tänka efter före inför varje grej man köper. Ska till Lübeck nästa helg med syjuntan och egentligen har jag inte pengar till det men det har vi bestämt sedan i februari så det ska jag. Får helt enkelt bara inte handla en massa där... Bara strosa runt och njuta istället!
Resan har vi redan betalt och sparat ihop till sedan innan så den är det inga problem med men man ska ju gärna ha fickpengar...

Är glad att jag köpt alla julklappar iallafall och det är verkligen inte många i år. Har fått dra in mycket på det oxå men till de närmaste har jag klappar iallafall!

Hur funkar det egentligen för andra? Jag har ju som tur är lite sparat men det kommer inte räcka nästa månad  till mina räkningar men då har jag en fantastisk bror och svägerska som redan har erbjudit mej att jag får låna om det inte räcker... Men det är inte heller så kul att sätta sig i skuld men bättre att låna av dem än att hamna efter med räkningarna ju...

Oh vad jag är ovan att vara i denna situationen och det är inte lätt att ställa om sig när man i normala fall inte har bekymmer med pengar och så måste man hålla igen och dra in på allt...

Det är inget trevligt bekymmer kan man säga... Men det löser sig ju!

En vän sa till mej en gång att man ska inte tänka på pengar för det lönar sig inte ändå. Man får leva med det man har och det klarar man!!!

Life is good!!!

Tjoooooooooohooooooooooooo vad jag har varit galet glad idag!!! Känt mej helt sprallig och skrattig och flamsig och glad och kär och galen och tokigt glad!!!!

Måste ge en liten bakgrund...

I fredags gick jag in till en blomsteraffär här i stan och frågade om jag kunde få praktik där eftersom jag för tillfället är arbetslös. Ägarinnnan av affären var lite stressad men hon frågade om jag har någon utbildning och mesiga jag sa lite mesigt att jag har ju gått några kurser och en veckolång kurs på folkhögskolan.
Hon sa att hon ville fundera på det till måndag och att hon skulle höra av sig. Jag hade med mej ett personligt brev och mitt fotoalbum med buketter och arrangemang jag gjort och visade henne det lite snabbt.
Hon bläddrade igenom det och sa att jag skulle inte vara så bygsam av mej för att hon såg att jag kan min sak och att det var väldigt fina buketter!!! *GLAD*

Iallafall jag gick som på moln och väntade att det skulle bli måndag... men jag behövde inte vänta så länge för hon ringde redan på lördagförmiddag och sa att hon var väldigt intresserad och att jag skulle kolla med arbetsförmedlingen och ringa tillbaka.

Idag ringde jag min handläggare som då har semester till torsdag... åkte ner till arbetsförmedlingen istället och de kunde inte hjälpa mej med att få igång något så att jag kan börja så snart som möjligt... Utan jag fick bara lämna ett meddelande och sedan vänta snällt till torsdag.
Jag gick till blomsterbutiken och mötte i dörren en av personalen som kände igen mej och sa att jag skulle prata lite diskret om det för att en av de andra anställda inte visste om det... Jag gick in och ägarinnan frågade direkt hur det gått på arbetsförmedlingen...
Vi gick in i köket och hon och den andra tjejen som sett mina bilder sa att det tyckte att jag var väldigt duktig och att de gärna såg att jag praktiserade där och att det kanske kan leda till något mer. Hon ville så klart inte lova något eftersom hon inte sett mig arbeta och vad jag kan ännu....

Men gissa vem som var helt i extas när hon gick ut därifrån. Jag ville bara hoppa och tjoa och skrika och skratta!!!!

Detta är min chans och jag tänker ta den! Jag ska visa framfötterna som fan, tänk om jag kunde få ett jobb där TÄNK OM!!!!!
Jag ska försöka att inte bli helt galen och glad i förväg nu men jag vill jag vill jag vill!!!!!!!!!!! Det hade ju varit en dröm som går i uppfyllelse för mej!

Jag gick till bibblan och lånade böcker så jag ska läsa på om lite latinska namn och skötsel och annat tänkte jag för jag ska verkligen visa att det är detta jag vill!!!!!


Kan ni förstå hur glad jag är?!??!

Inte konstigt att jag varit helt galet glad hela dagen eller hur?!?!?!

FY FAN VAD JAG E BRA!!!!!!!!!! 

KALAS!!

Ja idag var det dags för det efterlängtade PIRATKALASET!!!!
Elias va alldeles stollig imorse när han vaknade och vi fixade och grejade, satte upp flaggor ballonger och gjorde så det skulle bli piratstämning i köket!

KLockan 11 landade 6 förväntansfulla barn hos oss och det blev full rulle! Pirater med svärd och pistoler hoppade runt och lekte medan jag och min fantastiska Martina fixade lunch a la korv och bröd till "storätarna"... Som myror åt de ungefär, hade inte tid att äta helt enkelt!!!

De lekte vidare och Elias öpppnade sina paket och sedan var det dags för tårtan som var väldigt uppskattad, iallafall utseendemässigt. De åt som myror även när det va tårtdags!

Huvudpunkten på kalaset var ju SKATTJAKT i djungeln...
Vi traskade iväg till Djungeln vid Nya Torg där jag hade träffat på en sjärävare som blev så rädd när jag sa att ett gäng pirater var på väg att han tappade skattkartan! Barnen hjälptes åt med att läsa kartan och de hittade en skatt med godispåsar. Plötsligt åt de inte som myror längre..

Det e så märkligt att godis alltid kan slinka ner så lätt men mat är inte lika poppis!

Kalaset tog slut och vi gick hem för att vila lite innan nästa kalas skulle ta fart... kocka köttfärspaj och invänta mamma pappa och syster, bror och fru och lille Gustav. Martina kom senare när hon sett Rögle förlora mot MODO.
Vi åt och drack och hade en trevlig kväll och Elias blev jätteglad för sina presenter, han fick lego och en ny cykel så han har provcyklat i hallen men imorgon får vi ge oss ut på en svängom så han får träna sig på att trampa runt utan stödhjul!!

En riktigt bra dag men man är rätt sliten nu kan jag säga...

Ett helt gäng sjäövsare!!
Banrnen kollar in skattkartan!!!PIrattårtan med chokladpudding, bana och vanlijsås och smörkräm omkring!

Min nya frissa!


Visst e jag fin!!!!


Sitter hos min egen frissa...

Min lille frisör Elias håller på att göra en romantisk frisy på mej med diverse klämmor!

Jag blir så fin kan ni tro!!!

Kommer lägga in bild sen när det e färdigt! Han är en naturbegåvning!!!

Höst!!!

Titta vad vackert det är si kosgen vid Rönneå denna novemberdag!

Titta så vacker det är i skogen vid Rönneå denna novemberdag!!!


MSN ABSTINENS

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh.........

Jag skulle uppdatera min msn och nu funkar det inte... Jag blir galen!!!!!!!!!


5 ÅR!!!!

Galet men sant men idag fyller min Elias 5 år! Fatta vad tiden går fort!!!!För fem år sedan satt jag i badet med värkar och klockade dem... fattade inte hur nära det var att han skulle ploppa ut... han e ju född i ambulansen på ÅStorpsavfarten på E4an kl. 21.44 för fem år sedan!
Han hade verkligen bråttom ut den lille krabaten och bråttom har han fortsatt att ha!!

Idag har han varit hemma från dagis och vi har haft mys och bråk och mys och härligt och jobbigt mellan varven..
Han kom in och sov i sängen imorse och sedan bar jag in honom till hans säng så han skulle få frukost på sängen och paket och flaggan i topp och tänt ljus!
Han kom in efter en stund och sa att han inte kunde somna om så då fick han gå å lägga sig å så fixade vi till och jag sjöng en trudelutt för min lille man och han fick sina paket!!

Bästa paketet var nog handbojorna... jag som hade hoppats på att kameran skulle bli succé... visst han har fottat med den men inte så galet mycket som jag trodde att han skulle!

Helene kom på frukost och sedan packade vi ihop picknicklunch och susade mot Hembygdsparken så att han fick rasta av sig lite...

Ikväll har hans pappa och hans sambo varit här på middag och firat knatten! Jag är så glad att vi kan ha den relationen numera!!! Känns så bra för Elias skull att vi kan umgås!!

Nu är det slappe och jag är så trött... det tar på krafterna att ha en födelsedagskille hemma hela dagen!!!


Min älskade Elias!!!!!


Trött trött...

vad jag är trött hela tiden!!!!

Årstiden gör ju att man inte har någon energi alls... Va i skogen med Helene och Carina, mina "systrar" en sväng idag och trodde jag skulle få  mer energi men jag blev snarare ännu tröttare!

Nu har jag landat i sängen en sväng och ska vila mej lite...

Man kan bli trött av många orsaker iofs... trött av för lite sömn, trött av för mycket sömn, trött av tråkiga kommentarer, trött av att jobba, trött av att inte jobba... TRÖTT TRÖTT!!!!


Stranden!!

Igår åkte jag och mina älskade ner till stranden för lite mys!

På med termobrallor och mössa och vantar och varm choklad och kex i ryggsäcken och iväg!

Vi traskade runt en del, Elias och J plockade snäckor och det var så härligt att bara strosa där trots att vädret inte var det roligaste... Men i rätt sällskap är allt trevligt!!!

Hade lite picknick och mys och sen på vägen tillbaka hittade vi ett grymt strandfynd! En finfinfin stubbe!!!
J fick bära med sig den och idag har den förvandlats till en superfin lampa i hallen! SÅ FINT blev det!!!!

Min lille "Elle Pelle" och jag picknickar med varm choklad och kex!            

*ÄLSKADE OCH JAG*
Jag har passat på att baka lite, ska hem till mina föräldrar en sväng på middag och hon hade inget till kaffet så då bidrar jag med det! Mmmmmmmmm mums mums!!!!

KÄRLEKSMUMS!!!!!!!!!!

Strandfyndet!!!!

     

 


RSS 2.0