Helt magiskt!Att ligga och titta upp i himlen är bara så magiskt!!!!!!!!MAGISKT!!!!!!!!

Vilken eftermiddag jag och min "bonussyrra" Carina hade på stranden igår! Termobrallor, vantar tjock jacka, mössa och halsduk, sittunderlag, filt, varm choklad och smarrig baguette - kan det bli bättre?

Ligga och titta upp på himlen, se ut över havet som är fruset och solen värmer i ansiktet!!!

HELT ENKELT MAGISKT!!!


Underbara vinterväder!!!

Oh vilket fint väder det är idag!!!! Det blir en promenad på stranden för att samla energi, på med termobyxor och tjocka jackan och sen ner och mysa med min kära bonussystra Carina!!!

Jag blir helt apatisk när inte J är hemma... vill inte göra någonting, kan inte ta mej för någonting, förstår inte varför jag blir så? Jag har inte ens lyckats ta mej ur sängen än, ätit lite frulle här i sängen men jag måste ju gå upp, får så ont i ryggen annars...

Jo jag har varit uppe och fått i linserna oxå, känns bra, jag kan se utan att jag har glasögonen på mej, skulle vilja ha dem ikväll men får bara ha dem i 4 timmar så det får vänta till ett annat tillfälle.

Ja kvällen den närmar sig, ska försöka tänka positivt så kanske det blir bättre än jag väntar mej... vi får väl se!


Softar...

Vad skönt det är att bara ligga och softa och lyssna på bra musik en sväng innan man somnar!

Har haft en riktigt bra dag!!!!!!!!!

Pysslat och grejat med blommor i mängder idag, gjort massor av tulpanbuketter och det är bara så underbart med dessa tulpaner!!
Gjort vårarrangemang och pyntat orkidéer i krukor! Bara myst och haft det riktigt härligt i den fantastiska miljön!

Tassade sedan till Espressohouse där Tina mötte upp för lite fika innan det var dags för optikern. Inga nya brillor blev det för min sy har inte ändrats men däremot tog jag minsann och ska testa linser lite. Har förbannat ont i ögonen nu ikväll för det irriterade ögonen bra när jag fick sätta in och ta ut dem flera gånger... SHIT vad svårt det var att få ut dem!!! Men men jag lär mej väl såsmåningom hoppas jag!
Kan va skönt att slippa brillorna ibland!

Vidare till Philippa och blev klippt, så skönt att få bort det slitna och jag blev finfin i håret vilket alltid piggar upp!!!

Ikväll har jag bara tagit det lugnt hemma ensam, skönt faktiskt. Pysslade lite med mina foto, satte in dem i album och upptäckte till min förfäran att jag ligger bra efter med att skriva i Elias album... hade inte skrivit sedan hans 4 årsdag vilket innebär att jag har ett helt år att skriva... Kom igång men sedan va det ju tv och Let´s Dance så då fick det pausa... Ska försöka hinna med lite av det imorgon igen. Ta några sidor per dag så jag kommer ikapp!!!

Nu tror jag mina ögon vill att jag ska sova men jag önskar alla en trevlig helg!!!


Tjock som en boll...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh...

Jag vägde mej idag och det var ett tag sen men jag vet ju varför... vill inte ställa mej där på vågen och få domen lixom.

Men det var värre än jag trodde, jag tror jag vill kräkas så illa va det nu! Jag blir så trött på mej själv och på att jag inte kan sköta mej!

Det är ju ingen annan som stoppar i mej mat godis och skräp, det är ju bara jag själv som äter och äter och äter och äter och äter...

Jag ser ut att vara gravid och hur kul är det på en skala?? Nä fy fan för mej! Så trött på mej själv, känner mej äcklig och tjock och rälig helt enkelt!!

Shit, jag måste verkligen ta tag i det NU!!!!!


snöstorm, glasögon, banklån, hår och skolfunderingar bl.a

Måste uppdatera er lite på vad som händer...

Jag har pratat med CSN och fått besked att det är typ omöjligt att få dispens, man måste ha väldigt speciella anledningar till det isåfall och det har ju inte jag.
Jag klurar och funderar på hur jag ska göra, en kompis sa åt mej att jag kan ju ta ett banklån och det har han ju rätt i faktiskt!
Sen har jag funderingar på att prata med min morbror och höra om jag kan låna lite av honom... Syrran fick låna pengar till att köpa en häst av honom och han har ingen familj så han kanske kan låna mej några slantar för att de blomstrande generna ska få komma fram!
Både morfar och farfar har arbetat som trädgårdsmästare en gång i tiden...

Ja jag får väl klura vidare och se vad som händer men jag är rätt säker på att JAG SKA LÄSA TILL FLORIST!

Idag är det snöstorm vilket gör att den hudvårdsklass jag skulle haft hemma ikväll inte blir av... SUCK! Förstår ju att tjejerna som skulle komma inte vill köra i detta vädret, själv ska jag snart gasa hem från jobbet och det lär ta sin tid...
Men ska boka om till en annan kväll istället så det löser sig!

Kanske blir det snöbollskrig och brottning i snön istället eller gör jag ett gäng snöänglar och bara njuter av att snön yr omkring! Eller så stannar jag bara inne och gör ingenting...

På fredag ska jag vara i en fantastisk miljö under några timmar och jobba lite extra och sedan blir det optikern och frissan, gissa om man ska bli en ny donna nu... *hahaha*

Å sen på lördag är det dagen D!!!!!!!! Dagen jag längtar efter ett helt år... ända sen förra året vid denna tiden! NOT!!!!
Det är dax för Jubileums- och Reseträff med jobbet och jag VILL INTE DIT! att behöva spendera en lördagkväll med jobbet utan pröjs och en massa svettiga gubbar som ska dansa kasedans som ju inte är min favvo.. Kan det bli värre???
Förra året va ju iofs rätt kul, hade en liten fling där med MR Ukraina eller nåt annat östland, vi dansade hånglade och hade trevligt hela kvällen men i år blir det inget hångel!
Min MR va så klart tvungen att köra buss till annan ort, så jävla typiskt... Men sån e min chef, ska lixom inte kunna göra det bra för någon egentligen!

Visst Ukrainaren kommer men han kan jag ju inte hångla upp igen... har absolut ingen lust med det heller!!!!Jag får helt enkelt ha en tråkig kväll å hoppas att J kommer dit när han kommer hem!!!

Nåt helt annat... Vi måste ta beslut denna veckan om vilken skola Elias ska gå i, det e skitsvårt att bestämma sig!!! Vi är ganska överens om en skola men måste nog prata lite till om det innan vi tar beslutet... JOBBIGT! Vill inte att min lille nisse ska börja skolan redan!!!

Ja det va väl lite vad som e på G nu... 

Gnällig...

Detta är nog Årets tråkigaste dag... det sa hon på radion precis och jag håller med!
Fy fan vad segt det är idag... å jag har ont i nacken och ryggen och e så trött att jag skulle kunna somna precis nu!
 
Men jag e ju på jobbet så jag kan ju inte sitta och somna...
 
Känner mej lite gnällig idag så vill gnälla av mej lite! Det e faktiskt synd om mej för min nacke gör ont, jag får ont i magen och har börjat klura på om det kan va så att jag e glutenintolerant, min rygg hugger till emellanåt, mina byxor sitter tight på magen vilket inte alls är skönt och den enda jag kan beskylla det för är mig själv...
Det e ju ingen annan som trycker ner mat i halsen på mej, jag äter själv och nu börjar det bli riktigt tråkigt för byxorna e tighta och jag har ingen motivation att ta tag i det heller...
 
Segt på jobbet e det, när man kollat facebook, bloggat, läst Expressen och Aftonbladet, kollat mailen, läst dagens horoskop, spelat patiens, spelat onlinespel och varit ute i garaget och kikat på min bil som blir reparerad idag och fått en puss... Vad ska man göra då????
 
Å det e många timmar innan jag får köra hem oxå.... SUCK PUST OCH STÖN OCH GNÄLLLLLLLLL!!!!!!!!

Mera CSN

Såg att inte all konversation var med... här kommer resten...

Svar från CSN [2010-01-08 07:42]

Hej Therese!

Eftersom du inte exakt har angett vilken utbildning du tänker gå är det svårt att
svara på dina frågor.

Jag vill dock informera dig följande:

Av skolans utbildningar är det två som ger rätt till studiestöd, Floristutbildning
grundutbildning och Florist Gesällutbildning.

Skolans övriga utbildningar, Floristutbildning steg 1, steg 2 och steg 3 är inte
studiestödsberättigade. Det är dock så att många kommuner, inom ramen för sin kommunala
vuxenutbildning, köper Floristutbildning steg 1, 2 och 3 av Ingvar Strandhs Blomsterskola.
Om detta är fallet är den köpta platsen studiestödsberättigad eftersom studier vid
komvux ger rätt till studiestöd.


Med vänlig hälsning
Solveig Vasman


Fråga från Therese Andreasson [2010-01-05 12:20]

Hej!
Mitt namn är Therese Andréasson och jag vill studera till florist. Jag har tidigare
varit i kontakt med Ingvar Strandhs Blomsterskola men när jag kommit in på utbildningen
kontaktade de mig och meddelade att jag ej kan få csnlån för hela perioden.

Jag har läst en termin på högskolan i Halmstad pedagogik 1-20 och sedan har jag studerat
på Grimslövs folkhögskola och läst Turism, rekreation och Service på 1½ år.

Nu undrar jag varför jag ej har möjlighet att få studielån och mervärdeslån för att
studera till florist?
Det är något jag brinner för och verkligen vill göra och jag undrar hur jag går tillväga
om jag vill söka dispens för att kunna göra det möjligt att studera med csnlån och
studiestöd?

Jag ser tacksamt fram emot ett svar och hoppas givetvis på ett positivt sådant!CSN... SUCK

Förbannad....

Vad sysslar de med på CSN??? Jag har försökt få svar på en fråga och får hela tiden följdfrågor som jag svarar på hur korrekt som helst men ändå kan jag inte få ett ordentligt svar ifrån dem... Hur fungerar deras verksamhet egentligen????

Lägger in den konversation jag haft med dem... vad tycker ni om deras fantastiska svar??? Det senaste mailet kommer alltså först så vad jag skrev från början är längst ner...

Är det jag som är oklar i vad jag vill ha svar på??? HJälp mej hur jag ska formulera frågan!!


Svar från CSN [2010-01-15 11:35]

Hej

Om du önskar söka studiemedel ska du skicka in en ansökan.
Vi kommer då att pröva din rätt till studiemedel.

Ha en bra dag

Med vänlig hälsning
Daniel Carlsson


Fråga från Therese Andreasson [2010-01-12 14:28]

Hej!

Som jag skrivit tidigare är det Floristutbildning grundutbildning på Ingvar Strandhs
Blomsterskola i Malmö Oxie som jag har tänkt söka till.

Jag har blivit antagen till kursstart den 14 februari 2011 och står som reserv till
kursstarten den 23 augusti 2010.

Ser fram emot ett positivt svar inom det snaraste!

Med vänliga hälsningar,
Therese Andreasson


Svar från CSN [2010-01-12 14:07]

Hej Therese!

Du har tagit studiemedel på två olika utbildningsnivåer.

På gymnasial nivå har du tagit ut 55 veckors studiemedel och har kvar 25 veckor.

På eftergymnasial nivå har du tagit ut 19 veckor studiemedel och har kvar 221 veckor.

Det är antalet veckor man har rätt att ha studiemedel för som vi räknar, inte hur
stor den eventuella låneskulden är. På eftergymnasial nivå har alla från början fram
till och med 45 års ålder 240 veckor att använda för heltidsstudier. För gymnasial
nivå har du 80 veckor att använda för heltidsstudier.

När det gäller din floristutbildning så vill jag ha ytterligare uppgifter för att
kunna ge dig rätt svar. Vad skolan heter och utbildningsnamn samt kursstart.Med vänlig hälsning
Yvonne Dahl-Mäki


Fråga från Therese Andreasson [2010-01-09 18:19]

Hej igen!
Det är grundutbildningen på 40 veckor som jag vill gå men när jag kom in på den för
2 år sedan hade de kollat upp med csn och då fått besked att jag inte får studiemedel
för hela utbildningen vilket innebär att jag inte kan läsa den utbildningen som jag
vill.

De sa att det handlade om att jag redan läst 1½ år på en eftergymnasial utbildning.

Men jag kan ju tycka att jag har ju inte några stora csnlån och det finns ju de som
läser två högskoleutbildningar och anser därför att jag borde kunna läsa två eftergymnasial
utbildningar.

Hur många veckor har man rätt till csnlån på en eftergymnasial utbildning?
Jag har ju läst 3 terminer på folkhögskola och om jag skulle läsa floristutbildning
Grundutbildninge skulle det ju bli 2 terminer till?

Är detta möjligt och kan jag få mervärdeslånet också?

Mvh Therese Andréasson


Florist???

Idag anmälde jag mig till Ingvar Strandhs grundutbildning till Florist med start den 14 februari 2011... Det är långt fram i tiden men kursen som börjar nu i februari är fullbokad och likaså den som börjar i augusti men jag har satt upp mig som reserv på den i augusti och kanske kunde man komma in där!

Nu är det bara csn som ska ge mej ett positivt svar så att jag får studiemedel! Sen ska jag leva snålt som fan hela året för att spara ihop så mycket pengar jag bara kan så att jag klarar ut det!!
Om jag så ska leva på vatten och nudlar så ska jag plugga!!

Det är ju det jag vill, det jag brinner för och det jag ska!!!!!

Det kostar en del men pengar är bara pengar, det är en investering för livet och jag kommer älska att få arbeta med blommor och växter! Bara tanken på att få vara i en blomsterbutik gör ju att jag myser!!

Håll nu alla tummar att jag får det beviljat från CSN!


CSN å sånt...

Jag ska kolla upp med CSN vad det beror på att jag inte får lån till att läsa till florist... Jag ska ta tag i det nu för detta är verkligen inte nån rolig situation. Skulle nog kunna jobba med vad som helst annat känns det som just nu...
Det enda positiva är att jag kan sitta på msn och chatta med vänner lite fram å tillbaka, kolla internet och surfa runt lite. Men man blir ju trött på det oxå efter ett tag!

Jag skrev till min handläggare på arbetsförmedlingen igår att jag vet att jag kommer arbeta med blommor någon gång!! Jag är envis och målmedveten så det är bara en tidsfråga!!

Nu ska jag kolla upp med CSN och sedan ska jag söka skola för det är dax NU!
Julen e slut och jobbet kallar...

Nytt år nya möjligheter och chansen att ta tag i mitt liv och göra det jag vill göra! Så står det i mina horoskop jag läst och jag ska verkligen försöka att göra det oxå!!!

Jag ser ju inte fram emot att gå och sätta mej vid datorn på jobbet imorgon och bara sitta där och vara tillbaka i det gamla igen... Usch och fy!!! Men det är bara att bita ihop och göra det helt enkelt

Den enda som kan göra något åt det är ju jag. Jag vill ha förändring!!!!

Kan inte sitta där och mögla bort framför en dator och inte utvecklas längre...
Jag har ju provat på att vara i blomsteraffär nu och känner ännu mer att det är det jag vill göra! Där känner jag mej hemma och det är det som är meningen! Jag måste bara komma på hur jag ska lyckas!

Här är julen utstädad nu och min källare är rensad från en massa gammalt krafs, så skönt att få undan! Att plocka fram alla tomtar och julsaker är härligt och att när granen står där och e så fin så e det jättefint men det är verkligen skönt att städa undan julen oxå! Allt känns så rent då och man vet att det är ett nytt år som ligger framför oss!!!

Idag kommer min kotte, längtar efter honom!!! Ska bli så härligt att få krama den lille filuren och bara mysa, blir läsa bok ikväll och massa mys! Håll tummarna att det går bättre denna veckan för förra veckan va inge kul, då va det en massa bråk och tjafs men det är ju iofs inte konstigt, det är ju jobbigt för honom med de förändringar som är här, att Jörgen flyttat in och att han helt plötsligt inte har mamma helt för sig själv längre...
Men jag hoppas iallafall att det blir bättre dena veckan!

Önskar alla en god fortsättning på det nya året och hoppas att vi alla får ett underbart år!!!


RSS 2.0